Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: navngivning

Mente du: långivning

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
navngivning sb., -en, -er, -erne, i sms. navngivnings-, fx navngivningsfest

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

navngivning substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈnɑwnˌgiwˀneŋ] det at give nogen eller noget et navn sjældent navngivelse dåb

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Navngivning Navn-givning, en. (ogs. Navne-). (især emb.) det at navngive ell. hele den maade, hvorpaa personer, steder osv. gives navn. (især til navngive 1). Navn-: JLange.BM.I.41. Hos alle Folkeslag har den til Daaben svarende Indvielse været ledsaget af Navngivning. TroelsL.VIII.154. JohsSteenstr.MK.10. Navne-: Brandes.I. 87.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

SprogbrevetDR

Fremmedord
af Erik Hansen, marts 1988

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Endonymi og eksonymi
af Lars Trap-Jensen, Politiken, 23. april 2008

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Kongres: Navne og skel — skellet mellem navne
Nordisk Forskningsinstituts Afdeling for Navneforskning på Københavns Universitet er vært for den nordiske navneforskerkongres i 2012.
2 foredrag om navneforskning
Afdeling for Navneforskning på Københavns Universitet afholder to foredrag om henholdsvis helgener som navngivningsmotiv på Sjælland og alternative stednavne i ...