Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: nørkle

Mente du: snørkle
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
nørkle vb., -r, -de, -t (arbejde omhyggeligt med noget der er indviklet)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

nørkle verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈnɶɐ̯glə] afledt af nørke 'nusse med noget, arbejde langsomt', vist oprindelig et lydord 1 arbejde omhyggeligt (og detaljeret) med et foretagende der kræver tålmodighed og snilde, fx håndarbejde pusle 1.a sysle med noget for sjov eller uden noget særligt formål nusse | pusle

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • nørkle: nusse, pusle, nusle

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
nørkle  nørkle, v. (ogs. nørgle. Tietgen.(1895).56. – dial. nørle. Esp.244. OrdbS.(Loll.-Falster)). -ede. (afl. af nørke; jf. ty. (dial.) nörgeln (nergeln, norklen ofl.); især dial.) d. s. s. nørke. Det er ikke enhver, der slipper saa naadigt fra at nørkle forkert med 220 Volt.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær