Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: møve

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
ve vb., -r, -de, -t (mase); møve sig frem

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

møve verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈmœwə] egentlig jysk møvre 'arbejde voldsomt', afledt af møvr 'mængde, masse' 1 prøve at komme et sted hen ved at skubbe til andre eller presse sig gennem en forhindring – uformelt mase 1.a bevæge sig energisk og kraftfuldt af sted 1.b overført skaffe sig adgang til i det skjulte eller på en uimodståelig måde mase 2 med besvær presse eller føre et sted hen – sjældent, uformelt mase

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
møve, v. -ede. (jf. jy. møvre, til møvr, mængde; se møvre S og III.myre 2 slutn.; især sport.)
arbejde virksomt, ihærdigt, med anstrengelse og besvær; mase på. Vi møvede os til en del chancer. Information.9/4 1951.4.sp.5. Hvis bare (fodboldholdet) 1909s angribere dog ville “møve” en lille smule.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...

Nyheder

Nyheder

Århus markedsfører sig på engelsk
Eksperter sætter spørgsmålstegn ved hvorvidt valget af engelsk har en effekt.