Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: luve

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
luve vb., -r, -de, -t (OM SEJLFARTØJ komme tættere på vindretningen)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

luve verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈluːvə] ændre et sejlskibs kurs så den kommer tættere på den retning hvorfra vinden kommer luffe falde af

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
luve luve, v. (tidligere ogs. skrevet lue. LTid.1728.248. jf. bornh. loa. Esp.§66, anm.). -ede ell.  -te (Moth.L184). vbs. -ning (HFisker.Da.-Fr.Sø-Ordbog.(1839).77.Scheller.MarO.). (sv. lova, no. (dial.) luva; fra nt. luven ell. holl. loeven; til II. Luv) sømandsudtryk  om sejlfartøj: dreje (sig) med stævnen op mod vindretningen (mods.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Hattemagersprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (hat.), der angiver at ordet har været brugt indenfor ...