Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: liderlighed

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

liderlighed sb., -en, -er, -erne

Den Danske Ordbog

liderlighed substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne (stærk) lyst til seksuel nydelse og tilfredsstillelse; det at være liderlig sexlyst

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Liderlighed Liderlig-hed, en. især (nu til dels vulg.) til liderlig 3: det at være liderlig; ogs. mere konkr., om liderlige handlinger, ytringer olgn. Holb.KR.III.7. hvor saadan Forældrenes Liderlighed (dvs.: ødselhed) befindes at have foraarsaget Børnenes Fattigdom. AabBrev.21/71727.§6. Den Letfærdighed, som gemene Folk begaae med løse Qvindfolk, kaldes Liderlighed. Men naar Stands-Personer forføre skikkelige Fruentimmer, heder det Galanterie.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

SprogbrevetDR

Dovenskab og liderlighed
af Erik Hansen, marts 1993

Temaer

Leg og lær