Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: levre

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
levre vb., -r, -de, -t; levret blod (ÆLDRE størknet blod)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

levre verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈlεwʁʌ] eller [ˈlewʁʌ] afledt af lever, på grund af det størknede blods leverfarve størkne; koagulere • især om blod – gammeldags

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • levre: stivne, størkne, koagulere

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
levre levre, v. -ede. vbs. -ing (s. d.). (ænyd. leffres, sv. levras (fsv. lifras), no. levre (dial. livrast); af Lever (p. gr. af det størknede blods leverfarve) ell. hørende til ty. geliefern (liefern, libbern, mht. liberen, jf. Leverhav), der er besl. m. Løbe (osteløbe); jf. levret) 1) levres ell. (nu alm.)

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Gammeldags sprog
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (gl.), der angiver at ordet anses for at være gammeldags sprog