Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: levemåde

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

levede sb., -n, -r, -rne

Den Danske Ordbog

levemåde substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n, -r, -rne måde at leve på levevis livsstil

Dansk Synonymordbog


  • levemåde: dannelse, opdragelse, pli, velopdragenhed, takt, artighed, savoir-vivre; modus vivendi

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Levemaade Leve-maade, en. 1) tilværelsesform; maade at leve paa.    1.1) (nu mindre br.) m. h. t. mennesker, især om særlig maade at indrette sin livsførelse paa m. h. t. vaner, livsfornødenheder, omgangsform osv.; levevis. Dette er nok talt om de Nordiske folkes mod og tapperhed, nu rester, at melde noget om anden deres levemaade, saasom deres begravelser, giestebude og andet deslige.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Ordsprog

Ordsprogssamlinger i Danmark
Ordsprog er oprindeligt en mundtlig genre der findes hos stort set alle folkeslag. Hos det mesopotamiske oldstidsfolk sumererne har man fundet eksempler på ...

Leg og lær