Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: lavement

Mente du: logement

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
lavement sb., -et, -er, -erne (indsprøjtning af væske i endetarmen for at fremkalde afføring)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

lavement substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [lɑwˈmɑŋ], [lavə-] eller [lav-] fra fransk lavement, afledt af laver 'vaske'; beslægtet med latrin, lavendel og lavere 1 væske som man sprøjter ind i endetarmen for at få tarmen til at tømme sig klyster 2 indsprøjtning af væske i endetarmen for at få tarmen til at tømme sig – sjældent tarmskylning

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • lavement: klyster, klysma, indsprøjtning, udskylning

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Lavement Lavement, et. best. f. -et flt. -er ell. (nu l. br.) -s (Tode.ST.II.88.92). (fra fr. lavement, til fr. laver, vaske, udskylle, lat. lavare; besl. m. I. Latrin, Lavendel; især med.) indsprøjtning af et flydende stof gennem endetarmsaabningen, især i det øjemed at fremskaffe afføring; klyster. Tode.ST.II.92. Panum.393. ofte i forb.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...