Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: kvasi-

Mente du: kvas| kvase| kvast

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
kvasi- (tilsyneladende, uægte); kvasistellar; kvasiteknisk; kvasividenskabelig

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

kvasi- præfiks (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [ˈkvæːsi-] uofficiel, men almindelig stavemåde: quasi- fra latin quasi 'ligesom' tilsyneladende, men ikke reelt lig med eller på samme niveau som noget andet; næsten ligesom – nedsættende pseudo-

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • kvasi-: tilsyneladende, uægte, simili-, pseudo-

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
kvasi- Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog kvasi-, i ssgr. (fra lat. quasi, ligesom) som kun tilsyneladende er det, som 2. led betegner; uægte; foregiven; pseudo-; især i mer ell. mindre tilfældige forbindelser (nu ssgr.) som: Miss W. var qvasi givt med en Engellænder, ved Navn Stone. PAHeib.E.74. Krybeskytterne gik ud i hele Bander, med sværtede Ansigter, og leverede de kongelige og hertugelige Jægere Smaafægtninger; og flere end een Qvasi - Neger har ved saadanne Skærmydsler maattet bide i Græsset.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Ordlister

Præfikser
En alfabetisk liste over præfikser, dvs. uselvstændige orddele

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær