Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: knast

Mente du: kast| knas| knase| knyst | se flere forslag | kvast
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
knast sb., -en, -er, -erne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

knast substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈknasd] vist fra tysk Knast, til en rod med betydningen 'trykke sammen', vist beslægtet med knyst 1 hård knude i veddet på en træstamme eller en gren, dannet ved at en sidegren er vokset ud fra dette sted • ses i tværsnit, fx på et bræt, som en mørk plet som træets årer løber uden om 1.a overført forhold eller person som udgør en forhindring eller et problem i forsøget på at nå til enighed om noget – kendt fra 1968 hurdle 2 auto fremspringende del på en aksel som skaber kontakt til fx en ventil når akslen roterer 3 kvist eller kvistværelse – uformelt

Nye ord i dansk Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/noid
  • knast knast sb. (1968) (billedlig brug) problem

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Knast Knast, en. flt. -er ell. (nu kun dial.) -e (Grundtv.PS.II.516. Brenderup. §158. jf. VSO. Feilb.). (sv. dial., no., nt. d. s.; vist besl. m. Knyst) 1) fortykkelse, knude i veddet paa en stamme (stængel), dannet af en sidegren; især (fagl.): knude, dannet af en udgaaet gren, som veddet er vokset udenom. LTid. 1755.366.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær