Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: hjemmegjort


Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
hjemmegjort adj., -e (hjemmelavet)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

hjemmegjort adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, -e [-ˌgjoɐ̯ˀd] som nogen selv har lavet eller udført • i modsætning til fremstilling på fabrik el.lign. hjemmelavet | selvgjort

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
hjemmegjort hjemme-gjort, part. adj. (nu næppe br. hjem-. Holb.Ep.II.138. Pamela.I.119. jf. VSO.). (ænyd. hiemgiort; jf. eng. homemade) 1) (nu især dial.) fremstillet, lavet i landet selv (Moth.G363) ell. (især) i hjemmet (mods. købt); hjemmelavet. en Kobberlampe med en hjemmegjort Skjerm af et flere Gange overskrevet og afskrabet Pergammentsblad.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

sjutte
Har ordet sjutte nogensinde været debatteret i Sprognævnet? Lige siden Gunnar "Nu" Hansen har dette udsagnsord været brugt om en fodbold der overfladisk ...

Temaer

Leg og lær