Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: himmellegeme


Ordbøger

Retskrivningsordbogen

himmellegeme sb., -t, -r, -rne

Den Danske Ordbog

himmellegeme substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -r, -rne klode i verdensrummet • fx sol, måne, planet eller stjerne himmelobjekt

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Himmellegeme Himmel-legeme, et. (astr.) (større) legeme i verdensrummet (sol, maane, planet, stjerne osv.) (jf. -kugle 2). Leth. (1800). Astronomien (er) en Videnskab om Himmellegemernes Bevægelser. Heib. Pros.I.477. Himmellegemernes underfulde Musik, Sfærernes Harmoni. TroelsL.XIII. 78.Sal.2XI.474.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Retskrivningsregler

§ 12. Store og små bogstaver i proprier
De gældende retskrivningsregler om stort eller lille bogstav i navne

Ordlister

Stort eller lille begyndelsesbogstav
Slå bestemte ord og emneord op, og se om de skal med stort eller lille begyndelsesbogstav

Artikler mv.

SprogbrevetDR

En personsag
af Erik Hansen, juni 1991

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...