Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: gering

Mente du: gearing| gerning| giring| gæring

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
gering sb., -en, -er, -erne (samling af skråt afskårne lister mv.), i sms. gerings-, fx geringskasse, geringssav

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

gering substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈgeːɐ̯eŋ] samling dannet af to skråtskårne stykker træ eller metal der mødes i en ret vinkel, fx i en billedramme skære i/på gering tilskære træ- eller metalstykker så de kan samles til en gering

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Gering  Gering, en. (ogs. Gæring. Wilkens.MT.206. Gnudtzm. Husb.125. TeknMarO. sj. Giring. OrdbS.). flt. -er. (vbs. til IV. gere; vel efter ty. gehrung, jf. sv. dial. gäring mfl.; snedk.) samling af 2 stykker træ (lister olgn.) i en ret vinkel, saaledes at samlingsfladerne danner vinkler paa 45° med yderkanterne. HjælpeO. 394.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Snedkersprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (snedk.), der angiver at ordet har været brugt ...