Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: fuskeri

Mente du: fusker| fiskeri| luskeri
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
fuskeri sb., -et, -er, -erne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

fuskeri substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [fusgʌˈʁiˀ] 1 det at snyde eller svindle med noget fusk 2 det at udføre et stykke arbejde sjusket eller klodset fusk 3 det at udføre privat arbejde i arbejdstiden eller uden arbejdsgiverens vidende, typisk ved at bruge arbejdspladsens redskaber, materialer m.m. fusk

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Fuskeri Fuskeri, et. flt. -er. (ænyd. d. s.) vbs. til fuske 1 ell. 2. LTid.1724.48. Det er kun Fuskeri med ham. VSO. en Borger og Laugsmester, som selv har Laug og Privilegier, og som antræffes at bruge Fuskeri i en eller anden Haandtering, bør være . . Straf undergiven. KancSkr.19/71836. det dilettantiske Fuskeri paa alle videnskabelige og tekniske Omraader.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær