Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: fuske

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
fuske vb., -r, -de, -t

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

fuske verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈfusgə] fra tysk pfuschen, afledt af udråbsordet pfusch om lyden af en raket 1 lave svindel 2 arbejde med noget som man ikke har forstand på eller ikke er særlig god til 3 udføre privat arbejde i arbejdstiden eller uden arbejdsgiverens vidende, typisk ved at bruge arbejdspladsens redskaber, materialer m.m.

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • fuske: kludre

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
fuske  fuske, v. ( fuskre. FrHorn.PM.12). -ede. vbs. jf. Fusk, Fuskeri. (fra ty. pfuschen, vel besl. m. fusle, Fusel) 1) (i haandværker-spr.) især om svend, lærling: i smug give sig af med et arbejde, som kun maa udføres af lavsmestre; især: lave noget til sig selv bag mesterens ryg (i arbejdstiden ell. overhovedet mod kontrakten).

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

ordene hustler og hustle
Hvad betyder hustler (og hustle)? Har det noget med kriminelle handlinger at gøre?
skomagerpot
Jeg spiller billard og undrer mig over hvor udtrykket skomagerpot stammer fra. Umiddelbart har skomagere og billard jo ikke meget med hinanden at gøre. Jeg har ...

Temaer

Leg og lær