Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: fusk

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
fusk sb. (itk.)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

fusk substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et [ˈfusg] dannet af fuske 1 det at snyde eller svindle med noget fuskeri fifleri 2 det at udføre et stykke arbejde sjusket eller klodset fuskeri 3 det at udføre privat arbejde i arbejdstiden eller uden arbejdsgiverens vidende, typisk ved at bruge arbejdspladsens redskaber, materialer m.m. fuskeri 3.a produkt fremstillet på denne måde fuske verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈfusgə] fra tysk pfuschen, afledt af udråbsordet pfusch om lyden af en raket 1 lave svindel 2 arbejde med noget som man ikke har forstand på eller ikke er særlig god til 3 udføre privat arbejde i arbejdstiden eller uden arbejdsgiverens vidende, typisk ved at bruge arbejdspladsens redskaber, materialer m.m.

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • fusk: dilettanteri

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Fusk Fusk, et ell. Yderst sjælden, enestående forekomst en (Egeberg.Detførstfornødne.(1902).156). uden flt. (endnu ikke i S&B.; dannet som vbs. til fuske) 1) (i haandværker-spr.) til fuske 1: arbejde, der udføres mod lavets vedtægter; især: arbejde, der udføres af svende og lærlinge paa værkstedet uden mesterens vidende. Feilb.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

skomagerpot
Jeg spiller billard og undrer mig over hvor udtrykket skomagerpot stammer fra. Umiddelbart har skomagere og billard jo ikke meget med hinanden at gøre. Jeg har ...
ordene hustler og hustle
Hvad betyder hustler (og hustle)? Har det noget med kriminelle handlinger at gøre?

Temaer

Leg og lær