Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: forbavselse

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
forbavselse sb., -n

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

forbavselse substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n [fʌˈbɑwˀsəlsə] det at blive eller være forbavset; følelse af at noget er mærkeligt eller usædvanligt forbløffelse | overraskelse

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • forbavselse: overraskelse, forundring, forbløffelse, undren, bestyrtelse, forvirring

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Forbavselse Forbavselse, en. egl. vbs. til forbavse: den tilstand at være ell. blive forbavset. 1)  til forbavse 1: skræk; forskrækkelse. Moth.B81. Saaledes blev Absalon Erkebisp . . Med Forbauselse seer han den vide Strækning af Pligter, som aabner sig for hans Øine. Jacobi.Skr.59. *Jeg blev som ud af mine Sandser; | Da min Forbauselse lidt standser, | Jeg hører grant, det Pater er.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...