Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: enstemmigt

Mente du: enstemmig| enstemmighed

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

enstemmig adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [ˈeːnˌsdεmˀi] 1 som alle er enige om; som alle stemmer for 1.a som indbyrdes giver udtryk for samme mening • om medlemmer af en forsamling enig 2 musik med én fælles melodi, dvs. uden under- eller overstemmer unison

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
enstemmig en-stemmig, adj. (tidligere ogs. skrevet ensstemmig. Eilsch. PhilBrev.27. JSneed.III.450). adv. d. s. ell. -t ell.  -en (JSneed.I.292. Engelst.Phil.167; jf. enstemmelig). (efter ty. einstimmig, til dels sammenblandet m. enstemmende (se enstemme) og knyttet til (stemme over)ens, se bet. 3) 1) (især Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog) om meningsytring af flere (især ved afstemning olgn.), hvor alle de paagældende er af samme mening og udtrykker sig (ofte samtidig, i kor) som med een stemme:

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Retskrivningsregler

Ordlister

Nordiske mødeord
Danske, norske, svenske, færøske og islandske ord som man ofte har brug for til møder

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Den Internationale Oversættelsesdag anerkendes officielt af FN
Betydningen af professionel oversættelse i internationalt regi anerkendes af FN og markeres med Den Internationale Oversættelsesdag den 30. september.
Lømmelpakke kåret som årets ord 2009
Sproglaboratoriet har kåret årets ord.