Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: edsvoren

Mente du: svoren

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

edsvoren adj., -t, edsvorne (som bekræftes ved edsaflæggelse)

Den Danske Ordbog

edsvoren adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, edsvorne [ˈeðˀˌsvoˀʌn] eller [ˈeð-] 1 hvis sandhed, gyldighed el.lign. er erklæret ved ed 2 som har aflagt ed på noget • om person

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
edsvoren  ed-svoren, part. adj. ( edsoren. Moth.E7. Ew.III.160. Kierk.XIV. 195). (ænyd. edsoren, jf. mnt. eitsworen, oldn. eiðsvari (subst.); jf. forsoren, Sorenskriver; sml. edbunden) 1) (foræld. ell. i højere stil) om personer, som (ved ed) har forpligtet sig til at udføre et vist hverv i fællesskab, at staa “last og brast” sammen (som stalbrødre olgn.). (han)

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Fiskersprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (fisk.), der angiver at ordet har været brugt indenfor ...