Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: dynasti

Mente du: dynastisk| dynamit
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
dynasti sb., -et, -er, -erne (magtfuld slægt el. gruppe)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

dynasti substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [dynaˈsdiˀ] fra græsk dynasteia 'magt', jævnfør dynamis 'kraft, magt' 1 slægt der gennem flere generationer har haft regeringsmagten i et land hus 1.a overført gruppe af (beslægtede) personer der gennem lang tid har ledet et stort firma, en institution el.lign. • også om en virksomhed el.lign. der længe har været ledet af en sådan gruppe klan

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • dynasti: kongeslægt, slægt, hus

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Dynasti   Dynasti, et. flt. -er. (af gr. dynasteía; især polit.) række arvelige regenter af samme slægt; fyrstehus (med arvelig regeringsret). JBaden.FrO. *et Dynastie | Du kunde stiftet, første Mand i Stammen. Bagger.II.34. Dynastiets Interesser og det franske Folks Vel . . bliver ét for Napoleon.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær