Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: diversitet

Mente du: universitet

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

diversitet sb., -en (forskelligartethed)

Den Danske Ordbog

diversitet substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en [divæɐ̯siˈteˀd] fra latin diversitas 'forskellighed' mangfoldighed; forskelligartethed

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Diversitet, en. flt. -er. (ty. diversität, fr. diversité; af lat. diversitas, afl. af divertere, se divertere; jf. eng. diversity; ældre spr. ell. fagl.)
ulighed ell. uoverensstemmelse, uenighed. HolbO. Diversitet, en, Forskjellighed, Ulighed, Mangfoldighed. Meyer.1(1837). smst.8(1924). af vital betydning for den økologiske balance, d.v.s. for diversiteten og for produktiviteten biologisk set.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Den Internationale Oversættelsesdag anerkendes officielt af FN
Betydningen af professionel oversættelse i internationalt regi anerkendes af FN og markeres med Den Internationale Oversættelsesdag den 30. september.
Er modtageren af Modersmål-Prisen 50+, etnisk dansk, rigsmålstalende og mand?
Sprogforsker Pia Quist sætter i et indlæg på Sprogmuseet.dk spørgsmålstegn ved de normer og værdier der knytter sig til Modermål-Selskabets årlige uddeling af ...
Forskergruppen "Sprog i tid og kontekst" på Københavns Universitet afholder symposium
"Symposium on the Dynamics of Language Conventionalization" er titlen på symposiet, og det afholdes d. 25.-26. januar 2012 på Københavns Universitet.
Møde i Netværk for Sprogpolitik
Torsdag d. 20. juni 2013 afholdes møde om parallelsproglighed i Netværk for Sprogpolitik.
Flersprogethed i multikulturelle skoler
18.-19. november afholdes konference i København.
Flersprogede børn i folkeskolens mindste klasser
Onsdag d. 14. maj afholdes konference på Holckenhavn Slot.