Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: diktatur

Mente du: diktator

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

diktatur sb., -et, -er, -erne, i sms. diktatur-, fx diktaturstat

Den Danske Ordbog

diktatur substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [digtaˈtuɐ̯ˀ] fra latin dictatura 'en diktators embede' 1 (politisk) styre hvor al magten er samlet hos en person, et parti eller en gruppe af personer demokrati 1.a stat med en sådan politisk styreform diktaturstat | diktaturland proletariatets diktatur politisk tilstand hvor proletariatets repræsentanter har ubegrænset magt, og som ifølge marxistisk teori må følge umiddelbart efter en socialistisk revolution

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Diktatur  Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog Diktatur, et (JBaden.FrO. Saaby.7) ell. en (Sal.2VI.176). (af lat. dictatura, til dictator) en diktators magt ell. embede; ogs. om regeringsformen i en stat, hvor magten udøves af en diktator. JBaden.FrO. Han gjorde . . dobbelt Front mod Diktaturet og mod Anarkiet.Brandes. NG.88.     (overf.) Proletariatets Diktatur. Pol.6/121918.7.sp.2.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

janteloven
Findes janteloven som begreb i engelsk, tysk og fransk, og hvad kaldes den i så fald på disse sprog? Hvis det er et særlig dansk fænomen, kunne I så foreslå et ...

Temaer

Leg og lær