Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: delikatesse

Mente du: delikatere

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
delikatesse sb., -n, -r, -rne, i sms. delikatesse-, fx delikatesseafdeling

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

delikatesse substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n, -r, -rne [delikaˈtεsə] fra fransk délicatesse, af délicat, se delikat 1 lækker og velsmagende mad- eller drikkevare 1.a overført udsøgt, raffineret frembringelse der er en nydelse at opleve 2 taktfuld, påpasselig og hensynsfuld opførsel 3 sarthed; forfinethed – sjældent

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • delikatesse: lækkeri, guf, herreret, kræs; finfølelse, takt

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Delikatesse Delikatesse, en. flt. (i bet. 1) -r. (ænyd. d. s. (JohMonrad.Selvbiografi.(udg.1888).13); fra fr. délicatesse, afl. af delikat) 1) til delikat 1.1: særlig udsøgt spisevare; lækkeri. Moth.Conv.D25. dette Brød ansees som en Delicatesse.ChMourier. Brød.(1821).195. Menneskeæderne leve ikke kun af Menneskekjød, det er en Delicatesse.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...