Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: darling

Ordbøger

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

darling substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er eller -s, -erne [ˈdɑːleŋ] fra engelsk darling 'elskede', afledt af dear 'sød, kær' 1 person som er særlig afholdt og populær, fx en ung pige kæledægge | yndling | favorit 1.a bruges i tiltale til en person som man elsker eller holder meget af skat

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Darling, en. (fra eng. (amer.) darling)
i tiltale: min elskede; skat (jf. Elskling). AllersFrO.2(1910).160. “Vi ses,” svor han, da hun med et “Darling” forlod ham. JacPaludan.MM.137. Han var blevet hendes Livs Darling fra det Bondebal at regne. JohsWulff.OU.32. denne engelskagtige Mand, der kaldte hende My Sweetheart, og som hun kaldte Darling.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær