Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: dødssejler

Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
dødssejler sb., -en, -e, -ne (projekt der er dømt til at mislykkes; spøgelsesskib der varsler død)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

dødssejler substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -e, -ne 1 foretagende der efter al sandsynlighed vil mislykkes 2 skib som det er livsfarligt at sejle med fordi det er i meget dårlig stand – uformelt plimsoller 3 spøgelsesskib der varsler død

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • dødssejler: plimsoller, som ikke kan holde sig oven vande; dødfødt foretagende, dødssyg idé, dødfødt barn som løber ud i sandet; døden(s pølse), jf. fiasko, skuffelse

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Dødssejler Døds-sejler, en. (Død-: MO. Feilb.IV.121; jf. Dødsejler). 1) spøgelseagtigt skib, hvis tilsynekomst if. søfolks overtro varsler død og forlis (jf. Dødning(e)sejler). han havde seet baade Dødsseileren med de blege, druknede Sømænd, og den flyvende Hollænder. Ing.EF.VI.135.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær