Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: buste

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
buste (el. byste) sb., -n, -r, -rne (en skulptur; ÆLDRE barm)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

buste eller byste substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n, -r, -rne [ˈbysdə] fra fransk buste 'brystparti, brystbillede, billedstøtte' fra italiensk busto 'brystbillede', af latin bustum 'gravmonument, skulptur som gravmindesmærke' 1 skulptur der forestiller et menneskes hoved, hals og brystparti statue 2 en kvindes brystparti – gammeldags barm

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • buste: byste, se barm

Nye ord i dansk Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/noid
  • buste buste vb. (1993) (med tilnærmet engelsk udtale) foretage ransagning; tage (på fersk gerning)

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Buste  Buste, en. flt. -r. (fra fr. buste, af ital. busto, lat. bustum; ikke før midten af 18. (bet. 1) ell. 19. (bet. 2) aarh.)  1) billedhuggerarbejde, der (i reglen som portræt) forestiller et menneskeligt hoved m. en del af overkroppen (oftest uden arme); plastisk brystbillede. Ved den ene Ende af Salen staaer en antike Büste af Alexander den Store.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Gammeldags sprog
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (gl.), der angiver at ordet anses for at være gammeldags sprog