Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: blaf

Mente du: bla| laf| blad| plaf | se flere forslag | bluf

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
blaf sb., -fet, blaf, -fene (en svag pustende lyd)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

blaf substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -fet, -, -fene [ˈblɑf] fra tysk blaff, lydefterlignende kortvarig luftstrøm, fx fra ild; svag lyd af en flamme der slukkes blaffe verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [ˈblɑfə] fra nedertysk blaffen 'vifte' 1 rejse gratis ved med hævet tommelfinger at bede bilister om et lift tomle | rejse på tommelfingeren 2 = blafresjældent

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Blaf Blaf, et. flt. d. s. (vbs. til blaffe; jf. no. blaf, slag i luften, vift, pust) 1) sømandsudtryk  kort, svagt vindpust. SøLex.(1808). Forgjæves dreiede vi snart Nord efter, snart Syd efter, alt som der kom et lille Blaf fra den ene eller den anden Kant, Stille var det og Stille blev det.StBille.Gal.I.78. Scheller.MarO. IdrætsB.I.359.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid
Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...