Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: befamle

Mente du: befale

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
befamle vb., -r, -de, -t

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

befamle verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [beˈfɑmˀlə] 1 røre ved med fingrene på en ugenert og ofte seksuelt betonet måde beføle | overgramse 1.a overført trænge sig ind på livet af nogen på en ubehagelig og for nærgående måde

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
befamle Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog befamle, v. -ede. vbs. -ing. beføle ell. berøre (noget rent ell. fint) paa en plump, grov maade. *Sommerfugl-Vingen . . | Laer ei sig befamle som Kræmmerens Klæde. Oehl.XX.261. *Hver næsvis Dreng kan, naar han vil, | mig (dvs.: en sommerfugl) plumpt befamle Vingen. Kaalund.148.   oftest uegl. som en Jomfrus Tanker, der alene i denne befamlede og befølte og sammensatte Verden kan tage det op med et drømmende Hav af Blomster-Sne.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sproget – Jyllands-Postens sprogklumme

Kære Eva
af seniorforsker Eva Skafte Jensen, Jyllands-Posten, 26. oktober 2013

Temaer

Leg og lær