Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: asterisk

Mente du: astenisk| asturisk| aztekisk

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
asterisk sb., -en, -er, -erne (et skrifttegn der bl.a. bruges som henvisningstegn i noter)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

asterisk substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [asdəˈʁisg] fra græsk asteriskos 'lille stjerne', diminutiv af aster 'stjerne' skrifttegnet * • bruges fx til at markere en fodnote, et felt el.lign., som specialtegn ved trunkering eller foran en ordform for at markere at denne er konstrueret

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Asterisk, en. (ogs. m. lat. ell. gr. form Asteriscus, flt. d.s. ell. Asteriscos ). flt. -er. (fra gr. asteríscos, lille stjerne)
stjerne (I.5.7) brugt i tryk bl.a. som henvisning til fodnote, til angivelse af udeladelse ell. (sprogv.) foran et ord for at betegne dette som en konstrueret form.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Efterskole er et springbræt for ordblinde
Et ophold på en ordblindeefterskole er gavnligt både socialt og fagligt for ordblinde unge, konkluderer en ny undersøgelse.