Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: asocial

Mente du: social| usocial
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
asocial adj., -t, -e (som ikke kan indordne sig; som ikke tager hensyn til andre)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

asocial adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e [ˈasoˌɕæˀl] 1 som udviser eller vidner om ligegyldighed eller manglende ansvarsfølelse over for andre mennesker • om person, handling el.lign. – nedsættende antisocial | egoistisk 1.a som ikke tager hensyn til andre, især svage grupper i samfundet • om politik – nedsættende usolidarisk | usocial social 2 uinteresseret i eller uden evne til at engagere sig i andres selskab usocial social

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
asocial, adj. (jf. ty. asozial, eng. asocial; af gr. a, nægtende præfiks og social)
uden interesse for ell. evne til at indordne sig i samfundet; ogs. samfundsfjendtlig (jf. antisocial S og usocial). Meyer.8(1924). AndNx.LK.201. vedkommendes .. mere eller mindre asociale eller antisociale Optræden. Socialref.(1933).14. asociale Individer.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær