Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: arbejdsmand

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
arbejdsmand sb., -en, arbejdsmænd, arbejdsmændene

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

arbejdsmand substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, ..mænd, ..mændene [ˈɑːbɑjds-] ufaglært arbejder beskæftiget ved arbejde der ikke kræver særlige faglige kvalifikationer specialarbejder

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Arbejdsmand    Arbejds-mand, en. mand, som ernærer sig ved grovere arbejde; nu især: ikke-faglært arbejder. Moth.A169. *Hvor stræber ey en Arbeids-Mand | I daglig Fliid og Møye. Brors.152. hvor kunde De forlange, at en anseet Familie skulde tage en Handtlanger eller Arbeidsmand til Svigersøn.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Svar fra sprognævnet

forkvinde forligskvinde
Med hvilken motivering har Dansk Sprognævn godkendt forkvinde og forligskvinde som betegnelse for en kvindelig formand, hhv. kvindelig forligsmand? Efter min ...

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid