Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: anordne

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

anordne vb., -r, -de, -t (arrangere; foreskrive)

Den Danske Ordbog

anordne verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [-ˌɒˀdnə] fra tysk anordnen arrangere eller foreskrive at noget bliver gjort – sjældent dekretere | foranstalte

Dansk Synonymordbog


  • anordne: forordne, tilforordne, beskikke, fastsætte, se beordre

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
anordne  anordne, v. -ede. vbs. -ing (s. d.). (ænyd. d. s.; fra ty. anordnen) 1) ordne; indrette.    1.1) (l. br.) anbringe i en vis orden; ordne. Til at begrunde en Rangfølge kan . . den enkelte Side aldrig bruges; thi den er . . for tilfældig til at begrunde en væsentlig Anordnen.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid
Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...

Øvrige sider på sproget.dk

Sproget.dk