Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: annamme

Mente du: ankomme| ansamle

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
annamme vb., -r, -de, -t (ÆLDRE tage til sig)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

annamme verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [aˈnɑmˀə] fra nedertysk annamen 'tage imod, antage, påtage sig', af an 'til, imod' og nemen 'tage' tilegne sig; tage til sig • fx lærdom eller nye idéer – gammeldags lære

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • annamme: modtage, tage imod,

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
annamme  annamme, v. -ede. vbs. -else. (glda. an(n)am(m)e; fra mnt. annamen, sideform til annemen, ty. annehmen, af nehmen, tage, jf. nemme, angenem   ordet bruges ofte i biblen og er nu næsten udelukkende bibl. (jf. DSt.1915.168); i levende brug kun i nogle jy. maal (se Feilb.), i rigsspr. kun i eder) 1) tage imod; ikke afvise; modtage.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Gammeldags sprog
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (gl.), der angiver at ordet anses for at være gammeldags sprog
Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid