Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: angivelig

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
angivelig adj., -t, -e, som adv. også uden -t, fx han opholder sig angivelig(t) ikke længere her i landet (jf. § 38) (ifølge de foreliggende oplysninger; påviselig)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

angivelig adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -t, -e; som adverbium: -t eller -, for eksempel “han havde angivelig(t) ikke læst bogen” [anˈgiˀvəli] 1 som påstås at være – sjældent 1.a som adverbium efter hvad der oplyses eller hævdes • undertiden med antydning af at man tvivler på rigtigheden af det oplyste 2 faktisk; helt bestemt; notorisk

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • angivelig: efter det oplyste, efter det foreliggende, efter sigende, efter det anførte, påstået

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
angivelig  Skriftsprog eller litterært påvirket talesprog angivelig, adj. til angive (1.1): som lader sig angive; paaviselig. en Indhyllelse, der gjør Aandens (dvs.: i Hamlet) Contourer endnu mere ubestemmelige, endnu mindre sikkert angivelige. Heib.Pros.VII.29. Brandes.V.315. (ældre spr. angiventlig. se ndf.).   2 (jf. ty. angeblich ) til angive 1.4: ifølge det angivne, det meddelte ell. påståede; især som adv.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

SprogbrevetDR

Angiveligt
af Jørn Lund, januar 1989
Angiveligt
af Jørn Lund, december 1992

Temaer

Leg og lær