Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: agten

Mente du: agte| aften| agter| atten

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

agten adv. (SØFART bag); agten for; agten om

Den Danske Ordbog

agten adverbium (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [ˈɑgdən] dannet til adverbiet agter agten for bag ved i retningen fra et skibs forende til dets bagende og videre bagud bag agten for tværs i en retning skråt ind bagfra eller skråt ud bagfra på et skib • vinden er agten for tværs når vinklen mellem sejlretningen og den retning vinden kommer fra, er mere end 90° halvvind | læns agten om i en retning rundt om bagenden af et skib bag om

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
agten agten, adv. (dannet af agter i lighed m. norden, sønden, østen, vesten) sømandsudtryk d. s. s. agter; kun i forb. m. præp. ell. adv. agten for, bag ved. Chefen af et Skib i en Flaade (skal) saaledes manoeuvrere, at den en Chef Commanderende kan komme ham forud, ifald han er agten for ham. SøkrigsA.(1752).§690. Drachm.LK.112.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Ordlister

Rene adverbier (biord)
Liste over rene adverbier (biord), dvs. de adverbier der IKKE er dannet af et adjektiv (tillægsord), og som således kun kan bruges som adverbium

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær