Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: afluse

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
afluse vb., -r, -de, -t

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

afluse verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, -de, -t [-ˌluˀsə] 1 fjerne lus fra en persons hår 1.a overført fjerne fejl eller uønskede elementer fra

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
afluse   afluse, v. -ede. vbs. -ning. (efter ty. entlausen; især fagl.) rense for utøj. Moth.L227. (krigsfangen) bades . . , klippes og afluses. Pol.25/11916. Sundhedstid. 1916.313.De syge landsættes straks, isoleres og afluses. LovNr.53 10/3 1938.§40. billedl.(spøg. ): At et fartøj er avluset vil sige, at det er avmagnetiseret.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Lyske
af Kjeld Kristensen, Politiken, 11. november 2006

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Skolesprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (skol.), der angiver at ordet har været brugt indenfor ...