Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: aflæser

Mente du: aflæse| afløser

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
afser sb., -en, -e, -ne

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

aflæser substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -e, -ne [ˈɑwˌlεˀsʌ] 1 person der aflæser et måleapparat 2 teknik apparat der aflæser en kode aflæse verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, aflæste, aflæst [ˈɑwˌlεˀsə] 1 opfatte og udlede betydningen af signaler, tegn el.lign. tyde | afkode 1.a fastslå en værdi, fx et forbrug eller en temperatur, ved at se på et måleinstrument læse af 1.b registrere en værdi • om instrument 1.c overført se eller registrere noget ud fra noget andet; tolke; udlede

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Aflæser, en.
person der aflæser (2). m. tanke på mundaflæsning: at maale Aflæserens Dygtighed med den hidtil største Nøjagtighed. B.T.15/4 1950.16.sp.4. person der aflæser et måleapparat olgn. (jf. Maaleraflæser): Statskalender.1950.394. Statstidende.11/9 1953.2.sp.3.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Spørgsmål og svar fra ordnet.dk

Pendulord: forfordele, bjørnetjeneste
Hvorfor anerkender man forkerte betydninger af ord?

Temaer

Sproget på de digitale og sociale medier

Tale eller skrift
Sproget på sociale medier ligner på nogle punkter talesprog, men der er også væsentlige forskelle, som skyldes at der stadig er tale om skrevet tekst

Leg og lær

Nyheder

Nyheder

Svensk afhandling åbner dørene for OCR-skanning af flere sprog
Yaragal Assabie fra Högskolan i Halmstad har skrevet afhandling om OCR-skanning af etiopisk.