Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: afbrænder

Mente du: afbrænde

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
afbrænder sb., -en, -e, -ne (kikser i især boldspil)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

afbrænder substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -e, -ne [-ˌbʁanˀʌ] noget der mislykkes eller ikke bliver som aftalt • især om stor målchance der misbruges i fodbold eller håndbold afbrænde verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, afbrændte, afbrændt [-ˌbʁanˀə] antænde og lade brænde ud brænde af

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • afbrænder: fiasko, skuffelse, slukørelse, fuser, forsager

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Afbrænder Afbrænder, en. (vulg.)  1) person, som “brænder den af”, skulker olgn. (jf. afbrænde 2 slutn.). Pol.10/51889 (Gadeordb.2).  2) mislykket forsøg; fiasko; vandgang” (jf. Afbrænding 2). CarlHansen.Spild.(1905).235.  1 læs: person der “brænder den af”, skulker; ogs.: tilfælde af skulkeri.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Landbrugssprog
Ordene på denne side optræder i Ordbog over det danske Sprog (1918-56) med den redaktionelle forkortelse (landbr.), der angiver at ordet har været brugt ...
Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid