Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: afblæse

Mente du: aflæse

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
afblæse vb., -r, afblæste, afblæst (give ordre til standsning af noget); afblæse en strejke

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

afblæse verbum (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -r, afblæste, afblæst [-ˌblεˀsə] 1 give ordre til at en varslet eller påbegyndt aktion (fx strejke, demonstration eller militærøvelse) skal stoppe blæse af 1.a standse; aflyse

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • afblæse: aflyse, standse, annullere

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
afblæse afblæse, v. -te ell.  -ede. vbs. -ning. (ænyd. d. s.)  1) blæse noget af ell. bort; (sj.) i egl. bet.: hvis af Stormen hans Hoved havde været afblæsed (nu: var blæst af) tillige med Hatten. Holb.Ep.II.317.     afblæse dampen, lade dampen strømme ud af dampkedlen. Tekn MarO.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Sjældne ord
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (sj.), der angiver at ordet (eller betydningen) nok er i brug, ...