Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: adkomst

Mente du: ankomst| udkomst

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
adkomst sb., -en, -er, -erne (ret til noget)

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

adkomst substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ˈaðˌkʌmˀsd] afledt af gammeldansk adkomme 'komme i besiddelse af' 1 besiddelse af en rettighed til noget ret 2 (ret til) adgang til noget • fx et sted

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • adkomst: krav, rettighed, bemyndigelse, lovhjemmel, ret, berettigelse, hjemmel, tilladelse, beføjelse, fuldmagt, kompetence

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Adkomst Adkomst, en. flt. -er. (dannet i ænyd. af adkom, i lighed med den fra nt. stammende endelse -komst, jf. An-, Ind-, Tilkomst ofl.) 1) hvad der berettiger en til noget.     1.1) (især jur.). om (det, der begrunder ens) ret til en besiddelse. det er (vanskeligt) for Spanierne at legitimere deres Possessioner i America, efterdi deres Adkomst grunder sig paa ingen af ovenmeldte Aarsager.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær

Ordmuseum

Ord der allerede var gamle i gamle dage
Ord der ikke har været brugt i rigtig lang tid