Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: abstraktion

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
abstraktion sb., -en, -er, -erne (det at abstrahere; tanke el. forestilling), i sms. abstraktions-, fx abstraktionsniveau

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

abstraktion substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en, -er, -erne [ɑbsdʁɑgˈɕoˀn] 1 det at abstrahere 1.a tanke, forestilling el.lign. der ser bort fra underordnede og uvedkommende detaljer

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • abstraktion: abstrahering, generalisation, begrebsliggørelse; luftig forestilling

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Abstraktion Abstraktion, en. flt. -er. 1) (filos.) vbs. til abstrahere (2). PMøll.II.267.   (sj.). om stærk koncentration af opmærksomheden: Gylb. V.132.  2) den egenskab at være abstrakt. Heib.Pros.VII.309.  3) abstrakt forestilling; især om ideer, der ikke har noget tilsvarende grundlag i virkeligheden. Høffd. Psyk.195.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Sprogligt – Politikens sprogklumme

Kastration
af Henrik Andersson, Politiken, 12. marts 2008

Temaer

Leg og lær