Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: Referencer

Mente du: reference
Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Den Danske Ordbog

reference substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -n, -r, -rne [ʁεfəˈʁɑŋsə] fra fransk référence, se referere 1 (henvisning til) litteratur eller anden kilde der ligger til grund for en påstand, en tekst el.lign., eller som kan give yderligere oplysninger 1.a henvisning, hentydning; forbindelse, sammenhæng 1.b person, genstand eller fænomen der fungerer som sammenligningsgrundlag eller standard i en bestemt sammenhæng 2 (henvisning til) firma, person eller anden tredjepart der kan give supplerende oplysninger • fx om en person der søger en stilling 2.a anbefaling 3 direkte underordningsforhold over for nogen som man står i tæt arbejdsmæssig kontakt med – kendt fra 1972 4 forhold mellem et sprogligt udtryk og den størrelse (uden for sproget), referenten, som udtrykket henviser til • ordet bruges især inden for filosofi og sprogvidenskab betydning

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Reference Reference, en. flt. -r. (fra fr. référence (i bet. 2 eng. reference), til référer, se referere) 1) (især ) henvisning til trediemand (person, firma, bank), som kan give oplysninger om en person, der er ansøger til en stilling, søger at opnaa kredit osv.; ogs. om den person, det firma osv., der henvises til. Meyer.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær