Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: Bechamel

Mangler du et ord i vores ordbøger? Send os et ord.

Ordbøger

Retskrivningsordbogen

bechamel sb., -len (bechamelsovs)

Den Danske Ordbog

bechamel substantiv, fælleskøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -en [beɕaˈmεl] eller [bεɕaˈmεl] opkaldt efter Louis de Béchamel, Ludvig 14.s hushovmester lys opbagt sovs • tilsættes ofte fx ost for at give smag bechamelsauce mornaysauce

Ordbog over det danske Sprog

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
Bechamel, en. (ældre spr. Bigamel . se u. Bechamelsauce S).
(fra fr., efter marquis de Béchamel, Ludvig XIV.s kok) hvid, opbagt sovs; bechamelsovs. FruNimbsKogebog.3(1900).64. Lav en Bechamel af Smørret, Melet og 3/4 Glas Mælk. ERode.JM.12.

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Leg og lær