Du er her: Forside

Søgeresultat

Du har søgt efter: årle

Mente du: åle| åre| ørle

Ordbøger

Retskrivningsordbogen Dansk Sprognævn

Gå til ordbogens hovedside: dsn.dk/ro
årle ubøj. adj. (ÆLDRE tidlig); den årle morgen

Den Danske Ordbog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ddo

årle adjektiv (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -, - [ˈɒːlə] norrønt árla; afledt af gammeldansk ar 'tidligt'; beslægtet med engelsk early og tysk erst tidlig • om tidspunkt på dagen – gammeldags silde adverbium (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) [ˈsilə] norrønt síðla; af norrønt síð 'sent', jævnfør sidst sent – gammeldags tidlig(t) og silde hele tiden; ustandselig(t) årle og silde

Dansk Synonymordbog

Læs mere om ordbogen: Det du søger i
  • årle: se tidlig

Ordbog over det danske Sprog Det Danske Sprog- og Litteraturselskab

Gå til ordbogens hovedside: ordnet.dk/ods
Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: Ordbog over det danske Sprog er en historisk ordbog, som indeholder former der IKKE nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.
aarle  aarle, adv. og adj. Høysg.Anh. 31. -ere, -est (sj., kun som adj.). (æda. arlæ, sv. arla, oldn. árla, adv., af ár, se II. aar; besl. m. eng. early, ty. erst; alm. i nogle dial., se Feilb. og Kort.30.125., i rigsspr. kun poet. og højtid.) 1) tidlig paa dagen.     1.1) som adv. (ell. prædikativt).

KorpusDK

Ikon udråbstegn lille BEMÆRK: KorpusDK er en samling af tekster som viser hvordan sproget faktisk bliver brugt, og som derfor ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med gældende retskrivning.

Råd og regler

Artikler mv.

Temaer

Udtale

Lars Brink — Hvordan undersøger man udtale?
Artiklen "Hvordan undersøger man udtale?" er en del af temaet om udtale.

Leg og lær

Ordmuseum

Gammeldags sprog
Ordene på denne side optræder i Den Danske Ordbog (2003-05) med den redaktionelle forkortelse (gl.), der angiver at ordet anses for at være gammeldags sprog