Du er her: Forside Leg og lær Quizzer og øvelser Betydning

Betydning

etymologi

Betydning

I de følgende fire quizzer kan du teste om du har styr på oversættelse af varemærker, oversættelse fra latin og andre sprog. Hvad er den oprindelige betydning af markise, og hvad betyder Volvo?

Pendulord

Pendulord er ord eller udtryk der har to modsatrettede betydninger. Ords betydninger er ikke statiske, men kan ændre sig over tid og er afhængig af hvordan sprogbrugerne bruger ordene.

Her på siden kan du teste din viden om pendulord og deres "gamle" og "nye" betydninger.

Ved du hvad ulvetime har betydet førhen – og hvad det nu også kan betyde? Er en laps velklædt eller snusket? Og hvordan er det nu lige det er med bjørnetjenester?

Oversættelsesquizzer

De skandinaviske sprog, dansk, norsk og svensk, er nært beslægtede, faktisk så nært at vi danskere ikke tager fejl af betydningen ved hele 85 % af ordene i en svensk eller norsk tekst.

De største udfordringer når man kommunikerer internt på "skandinavisk", er de såkaldt falske venner. Falske venner er ord der ligner ord på ens eget sprog. Derfor tror man at de betyder det samme, hvilket de imidlertid ikke gør. I disse øvelser kan du bl.a. teste din viden om sådanne falske venner.