Indeklima
Ifølge Den Danske Ordbog betyder indeklima: ’et rums eller en bygnings indendørs forhold med hensyn til temperatur, luftfugtighed, træk og andre forhold der bestemmer hvor sundt eller behageligt det er at opholde sig der’.
Ordet bruges i perioder ivrigt i forbindelse med fx undersøgelser af luftkvaliteten i danske skoler, på arbejdspladser og i private hjem.
Dette eksempel viser den sammenhæng ordet indeklima typisk findes i:
”Skolernes dårlige indeklima
Skolerne på Bornholm har deltaget i en landsdækkende undersøgelse af, hvordan det står til med indeklimaet i klasseværelserne. Den blev sat i værk af DTU i Lyngby, som i efteråret inviterede skoler landet over til at undersøge forekomsten af CO2 (kultveilte) og skimmelsvamp i deres klasselokaler.” (Uddrag af et indlæg på BornholmsTidende.dk, nov. 2009).
I det næste eksempel indgår indeklima i en sammenhæng hvor der er mere fokus på et sted hvor det er varmt og behageligt at opholde sig.
”Når huset bliver hulmursisoleret, får ekstra isolering på loftet og i etageadskillelser osv., stiger temperaturen i det mærkbart, og man opdager med det samme, at der slet ikke skal skrues så højt op for varmen for at opnå et dejligt lunt indeklima.” (Uddrag af en artikel i Hals Avis, nov. 2009).